Valpar planeras!


Allt planerande och funderande innan man tar en kull är jättekul men också svårt. Jag strävar efter att få till bra kombinationer som jag tror på - så bra att jag själv kan tänka mig att behålla en valp i varje kombination - vilket dock är en omöjlighet!!!

Jag håller ständigt koll och funderar kring lämpliga hanar till mina tikar, men inte förrän jag mer eller mindre bestämt mig kommer jag publicera de tilltänkta hanarna här.

Håll utkik på hemsidan eller hör av dig om du är intresserad av en Busliganhund! Valpar säljes endast till aktiva och kärleksfulla hem!


Valpar födda 200316, 5 tikar och 1 hane. Mamma är Korad SPHI SPHII Busligans Inya och pappa är Korad SeBCH SeUCH Tjh Vickulas Batman. Alla valpar är tingade!

 

Valpar hösten 2020

Jag har inte riktigt kunna släppa tanken på en kull efter Inyas syster; Donna. De båda och deras systrar är härliga arbetshundar och de är "lite unika" i Sverige med blodet från deras pappa Goodwill Limelight. 4 av 5 systrar har gjort ultraljud på hjärtat - alla med ua.

Så nu är det bestämt att Korad SPHI Busligans Donna, Hd grad A, Ed O, hjärta ua, uppflyttad till högre klass spår, excellent på utställning (ökl) planeras att paras med NUCH NJV-14 Skovfarmens Black Las Zorro, hd grad A, Ed 0, ögon ua. Zorro tränas i vallning, spår och sök och kommer förhoppningsvis snart ut på tävlingsbanan, han har gjort ett fint MH med 1:a på skott. En social, trygg kille med mycket arbetsmotor! Zorro har gjort ultraljud på hjärtat av kardilog Liva Vatne i Oslo och inga tecken på hjärtsjukdom påvisades, Liva ansåg definitivt att man ska avla på Zorro - hon t o m uppmuntrade till det på grund av hans fina mentalitet och trygghet i samband med ultraljudet. Hon såg ett pyttelitet läckage; Trivielle AV lekkasjer (mitral och trikkuspidal insuffiens). Normal klaffemorfologi. I Sverige ger en del veterinärer utlåtande "läck inom normalvariationen" vilket är motsvarande.

Jag skulle även vilja ta en kull på Busligans Fire-Flex, min roliga träningskompis. Men jag tror inte att jag kommer kunna få till det.

Hör av dig via telefon eller mail om du är intresserad av en arbetshund!!