Om mig

Jag heter Christina Wåhlin och bor i Alsters-Nybacka alldeles utanför Karlstad i Värmland. Där har jag tillsammans med min familj en liten uppfödning i hemmiljö av australian kelpie under prefixet Busligans.

Min familj består av min man Janne och vår pojkar Olof oftast kallad "Olle" samt Erik. Hos oss bor också tre kelpisar, halvsystrarna Gouyen och Zatyg samt Gouyens dotter Tiramisu. Vi har dessutom två härliga bondkatter, Selma och Mårten.

Jag har så länge jag kan minnas varit mycket intresserad av djur, framförallt hundar och hästar. Men så länge jag bodde hemma hos mina föräldrar fick jag ingen egen hund. Min första hund skaffade jag efter stor vånda... jag var mycket orolig över om jag skulle klara av att ha hund med det ansvar som det innebär, som tur var så beslöt jag mig för att ge det en chans.

Jag var sedan barndomen förtjust i engelsk cockerspaniel och gärna en röd - precis en sådan som Pelle i Saltkråkan hade, och så blev det. Gaston var en underbar hund som älskade att jobba. Han gav aldrig upp! Vi fick lydnadsprovsdiplom i lydnadsklass I och II samt blev uppflyttade till lägre klass. Gaston fick tyvärr tidigt problem med ryggen då en stor hund i samband med lek satte sig på honom när han var valp och hans ryggproblem var en orsak till att jag ville skaffa mig en ny hund. Det blev en kelpie - något jag aldrig ångrat!

Jag tyckte då att kelpie var ganska fula men jag gillade deras mentala egenskaper och arbetsvilja. Mina främsta krav i letandet efter valp var att föräldrarna skulle vara skottfasta och arbetsmeriterade... och så blev det Busan. Busan var en underbar hund som jag är så oerhört stolt och glad över att få ha som vän och träningskompis. Tack Anita och Hansa för denna superb:a hund!
Förresten så tycker jag numera att kelpisar är världens absolut vackraste hundar!

Jag ansåg att Busan hade kvaliteter som det fanns ett värde i att föra vidare varför jag beslöt mig för att ta en kull valpar på henne. Dessutom ville jag gärna själv ha ytterligare en hund och helst då efter Busan. Den första kullen föddes år 2000, en kull med sex underbara friska valpar där jag behöll Gouyen. Den andra kullen, en kull med fem tikar, föddes två år senare - en av dessa tjejer i kullen, Zatyg, blev Jannes hund. Ur Gouyens andra kull har jag nu behållt en lite pärla; Tira. Tillsammans ska vi träna spår, sök och lydnad!

Jag arbetar aktivt i Hammarö Brukshundklubb sedan flera år tillbaka. Jag är mycket intresserad av utbildningsbiten och som lärare i hundtjänst utbildar jag nya instruktörer. Under flera år har jag hållt på med bevakning inom hemvärnet och är utbildad tjänstehundsinstruktör. Mentalbiten är något som ligger mig och Janne varmt om hjärtat, vi har båda utbildat oss till figuranter. Jag har dragit ned på tävlandet de sista åren, eftersom jag inte riktigt hinner med, men tycker fortfarande att det är jättekul att tävla framför allt i bruksgrenarna.

Vill du veta mera är du välkommen att kontakta mig!

054-83 67 77, 070-654 65 88

christina@busligan.se