Busligans kennel

1994 klev kelpietiken Busan in i mitt liv och då var jag fast... fast för australian kelpie - världens i min mening underbaraste, härligaste, mest intelligenta, vackraste och bästa hundras.

Busan blev mamma till våra två första kullar som föddes 2000 och 2002. Valet av ett passande kennelnamn var något jag våndades över i många år... Jag ville främst ha ett namn som hade koppling till Busan, denna underbara kompis och arbetshund som också är vår stamtik. Min kompis Gun kom med förslaget Busligans och så blev det! Tack Gun! Busligans är ett namn som säger en del inte bara om Busan utan också om hundarna! Jag ansökte och fick namnet godkänt av FCI våren 2004.

Vi har en liten uppfödning i hemmiljö där målet är sunda arbetshundar! Det viktigaste för mig i min uppfödning är friska och sunda hundar med bra mentalitet och stor arbetskapacitet, är hunden dessutom snygg så är det suveränt! Vad menar jag då med bra mentalitet... kort kan man väl säga att en kelpie ska vara social och tillgänglig samt tycka om att arbeta. Jag eftersträvar hundar med bra lek och jaktlust, nyfikenhet och förmåga att avreagera. Skottfasthet är också något jag värnar om.

Jag föredrar att föda upp i liten omfattning. Att ta en kull valpar kräver mycket engagemang och är tidskrävande. Uppfödningen ska kombineras med träning och tävling av övriga hundar, jobbet - också familjen naturligtvis!! Jag vill känna att jag har tid att kunna engagera mig i valpar och valpköpare genom hela hundens liv. En bra och kontinuerlig kontakt med alla valpköpare för att följa upp hur det går för "mina bebisar" är viktigt för mig, jag vill veta hur ni utvecklas tillsammans och ställer gärna upp med support.

Kelpien är för mig en arbetshund och det är till arbetande hem jag önskar att valparna kommer! Jag vill dessutom att alla Busligans valpar HD-röntgas och MH-testas. Jag ordnar MH och "valpträff" för kullarna. Jag har dessutom ambitionen att hålla ett kennelläger varje sommar. Det är så kul att få möjlighet att träffa alla Busliganshundar för att umgås och träna tillsammans.

Busligans kennel uppfyller SKKs regler och krav. Valparna är registrerade, avmaskade, vaccinerade, veterinärbesiktade och id-märkta med chip vid leverans samt dolda felförsäkrade. Valpar som levereras är över 8 veckor gamla och vi skickar alltid med foder samt en mapp med hundens papper och information från oss.

Rasstandard Australian kelpie