Om Gouyen Stamtavla MH Korning

SUCH Korad Busligans Gouyen

2000-05-18 - 2014-02-14

u. LP Tjh Bev SUCH Korad SBCH SLCH SVCH Busan

e. LP Korad SUCH Tjh Bev NordV-2003 Cadjees Cappucino "Chino"

Hd grad A, armbågar ua, patella luxation ua

Elitklass spår, lydnadsklass III

Mamma till vår chokladkull, kull III och vår efterrättskull, kull V

Gouyen var enastående hund, en sådan fantastisk hund som man bara får en gång i livet! Go och galen! Det är så tomt här hemma utan våran Gouy och alla hennes hyss och egenheter! Älskade hund saknar dig så oerhört mycket!


Gouyen är en underbar arbetshund. Tyvärr har vi inte hunnit träna och tävla så mycket som jag hade hoppats på då jag blivit mamma till Olof och Erik vilket medfört andra prioriteringar i livet... Vi har dock blivit godkända i elit klass spår och är uppflyttade till lydnadsklass III. Dessutom har vi tränat lite sök och provat på vallning. Gouyen har vallningsanlag men hennes matte har inga alls... Jag känner mig helt bortkommen bland hund och får, är inte tillräckligt snabb helt enkelt, vi får se om vi kan råda bot på det någon gång.

Gouyen har en enorm arbetsglädje och ett stort föremålsintresse. På MH:t visade Gouyen att hon har både bra jakt och gripande. Hon var härlig att se i avståndsleken där hon engagerade sig i den passiva figuranten och försökte få igång leken igen. Vi som bor i hop med henne kan känna igen beteendet, Gouy terroriserar oss gärna med sina leksaker i alla lägen, helst när man sitter i TV-soffan. Hennes fina föremålsintresse har jag haft mycket stor nytta av i vår träning.

Gouyen är en aktiv hund och då jag haft lite tid att träna henne så har hon hittat på egna arbetsuppgifter för att göra av med sin energi. Gouyen har under sin uppväxt ätit upp åtskilliga saker. Vad sägs om ett par splitter nya skor (inköpta för 600 kr på onsdag, uppätna på torsdag...), en fåtölj och en soffa, en svindyr gore-tex keps, fjärrkontroll, duntäcke mm mm. Enligt Åsa Kjellin som har pappa Chino och farmor Koffee så är Gouyen en kopia av sin farmor som ung...

Gouyen fick 2004-12-15 sin första valpkull tillsammans med Vickulas Batman "Harry". En kull jag är mycket nöjd med, samtliga har hd grad A och är skottfasta. Gouyens andra kull föddes 2007-05-29, pappa är Vickulas Joo-Då. Ur den kullen har jag behållt en tik; Tiramisu.

 

Här en bild från SKK Avelsdata som visar MH resultatet av Gouyens avkommer och de olika egenskapsvärdena:

Länk till beskrivningsprotokoll MH för Gouyens avkommor